RPA – Automatisera på ett smart sätt!

Vi är övertygade om att en välfungerande vardag kräver samspel mellan människa och teknik. Därför kombinerar vi teknikexpertis med verksamhetsperspektiv och skräddarsyr automationslösningar. Ett verktyg att göra detta med är RPA – Robotic Process Automation.

Vad är RPA?
Robotic Process Automation är en mjukvara som arbetar som en människa i era system, likt en digital medarbetare. Användargränssnitten läses automatiskt av och den digitala medarbetaren kan på så sätt utföra de manuella och repetitiva arbetsuppgifter som annars kräver tid och engagemang av medarbetare. Eftersom RPA implementeras i era befintliga system går det snabbt att implementera och till en relativt låg kostnad.

Frigör tid och ger ökad effektivitet
Det finns många fördelar med att automatisera processer och arbetsuppgifter i verksamheten. Ett sätt att göra det på är genom RPA, ett verktyg för att kunna öka effektivitet, sänka kostnader och öka datakvaliteten – en robot är som sagt i tjänst 24/7 året om. Dock en medarbetare som inte är lika rolig vid kaffemaskinen, men jobbar när du tar en extra god kopp kaffe ;). För medarbetarna innebär det en avlastning och att deras unika kompetens kan användas bättre, varför ska vi göra det roboten är bäst på när vi kan fokusera på det vi människor är bäst på? Tid frigörs, som istället kan läggas på meningsfulla uppgifter som innovation, verksamhetsutveckling och värdeskapande arbete.

Läs mer om RPA

Exempel på arbetsmoment som kan utföras av RPA:
Regelstyrt
Repetitivt
Tidskrävande
Hantera flertalet system
RPA kan hantera det mesta och kommunicera med flertalet olika system, men de digitala medarbetarna kan också kopplas ihop med andra tekniker såsom integrationslösningar, AI-motorer etc. och utföra mer komplexa uppgifter. Allt ska inte automatiseras med RPA, utan rätt teknik ska nyttjas på rätt ställe och RPA är en teknik som är bra på att samverka med andra tekniska lösningar, och skapa goda förutsättningar för verksamhetens automationsresa.

Exempel på arbetsuppgifter för RPA-lösningar:
Månadsavstämningar
Momslogik och rapportering
Månadskörningar (periodiseringar, allokeringar, avskrivningar etc)
Motpartsavstämningar
Rimlighetskontroller
Konsolidering
Automatisk mappning av konton i konsolidering
Registering i personalsystem
Kontohantering
Beställning av t.ex. telefon & dator
Listan kan göras lång…

Hör av dig till oss så pratar vi mer om RPA, mer anpassat efter er verksamhet!

Jag vill veta mer om hur
automation kan hjälpa mig

Fyll i dina kontaktuppgifter, så kontaktar vi er så snart som möjligt.
Vi ser fram emot att höra från er!